dimecres, 9 de gener del 2008

Gintònic

Imagineu-vos que amb data d'avui, el govern aprova un decret pel qual es prohibeix la ginebra dels gintònics només als bars de l'àrea metropolitana de Barcelona. Imagineu-vos, també, que la decisió del consell executiu ve avalada per uns estudis molt rigorosos que demostren els beneficis que la mesura tindrà per al medi ambient i per evitar accidents de trànsit i cirrosis hepàtiques. Imagineu-vos que, malgrat l'oposició frontal de tot el sector de l'oci i de la restauració, representat pel RACC (Restaurants, Antros i Clubs de Carretera), el decret entra igualment en vigor. Imagineu-vos, per tant, que arriba el dia que, quan vagis a un bar i demanis un gintònic, ja només et serveixin tònica. ¿Creieu que aquell dia els bars s'atreviran a cobrar els gintònics al mateix preu? ¿Eh que ningú no entendria que, d'un dia per l'altre, et treguin la ginebra i et mantinguin el preu?
Doncs ara mirem què passa a les autopistes de la primera corona de Barcelona. Des de l'1 de gener han deixat de ser una via ràpida: allà on abans podies circular a 120 km/h, ara la velocitat màxima és 80. El mateix 1 de gener el govern català també va revisar les tarifes dels peatges. Agafem el cas de la C-32 de Barcelona cap al Garraf. ¿Què ha fet el govern per celebrar que la C-32 és una autopista que ha perdut aquella condició de via ràpida que t'ensenyaven a les autoescoles? ¿N'ha eliminat el peatge? No. ¿N'ha rebaixat el preu proporcionalment al descens de la velocitat? Tampoc. ¿N'ha mantingut les tarifes? Ni això. Les ha apujat per sobre de l'IPC. Extracte de l’artice de l’Albert Om a l’Avui.

5 comentaris:

Becki ha dit...

Estem en un país governat per pocavergonyes, collons!

Xavier ha dit...

becki, no t'envalis que encara et multaran. ;)

Anònim ha dit...

Doncs mira jo penso que així no deixarem "taquetes" de sang a les autopistes i no perdrem sabates en aquestes estranyes contrades. Sencillament, si deixem de sortir de casa per poder tenir un sopar "com Déu mana" és a dir, amb ginc tonic al final... Doncs mmmm com que l'avorriment hi fa molt, potser engendrarem moltes criatures o ens dedicarem a matar al capullo o capulla que viu amb nosaltres (les taquetes de sang quedaran a casa) o als emprenyadors que tenim de veïns Per tant: incrementarem la violència de gènere i incrementarem la població mundial. En incrementar la població mundial contribuirem a augmentar les emissions de CO2 a l'atmosfera (la mainada menja carn, les bestioles pasten, els camps de past malmeten l'espai agricola- com ja sabeu els bens i les vaques d'australia amb les seves ventositats són uns dels principals factors del canvi climàtic...etc)odiarem els veins perquè ens les seves festes ens importunaran amb el soroll...i a la vegada a produir més canvi climàtic, vaja que des del pis vintiquatré que tenim a la gairebé muntanya, a Cerdanyola qualsevol dia estarem a ran de mar...

...Porfi, i tot això només pel desplegament, només perquè apatrullando hi tenim indigenes,i que al govern despres de 23 anys de cavernes inmundes, ja el que ja..Només perquè s'ha decidit que "la violència pública" (la que es veu) no cal que disminueixi, només que s'amagui en les contrades privades... apa nois: A MATAR-NOS EN LES URBANITZACIONS!!!... i si no he estat prou agorera doncs que no em contractin a la COPE, OLE!

Perquè no ens replantejem les absurditats quan encara hi som a temps?

Xavier ha dit...

ei muntsa, feia dies que no deies res però veig que ho has descarregat tot aquí. L'article no és meu però entenc que el gintònic és l'excusa, en cap moment es parla de beure i conduir; només que si jo pago per anar a 120 i ara em fan anar a 80 doncs hauria de ser més barat, ¿no?

Anònim ha dit...

ja Xavi però mira, és una altra lectura, una en la que potser encara hi podem fer alguna cosa, encara que només sigui possar-hi ironia...
la de les autopistes ja la considero una batalla perduda...per cert hi ha hagut més d'un ex conseller (un segur) exercint a autopistes com a alt càrrec...creieu que hi podem fer res? És com parlar dels preus dels aparcaments o directament dels parkings de SABA i de qui composa i qui cobra de SABA, oi?