dimarts, 9 de gener del 2007

Si això és periodisme...

Si això és periodisme jo soc Ronaldinho. El zàping pot ser dolent per la salut i ahir ho vaig comprovar. Ja anava a dormir quan el dit polze va passar pel número 6 de la meva tele (on hi ha Antena3). Hi feien el que segons la web del propi programa és “la revista de actualidad semanal y entretenimiento” altrament dit: “7 días, 7 noches”, un programa que més que una revista és un pur i simple pamflet.

Ahir emetien el meravellós, sorprenent i espatarrant reportatge titulat: “Así era Carlos, víctima de ETA”. Vagi per davant que condemno l’atemptat amb la mateixa fermesa que ho fa Rajoy i reclamo diàleg amb la mateixa contundència que el demana Otegi. Dit això, el reportatge signat per Mariló Hoyos com enviada especial a l’Ecuador era un cúmul de demagògia i despropòsits. Tot eren imatges tristes i “oh, pobrets com pateixen”. Doncs sí, ho feien, però no més ni menys que qualsevol altra víctima el terrorisme, ni més ni menys que els 5 equatorians que van morir la nit següent de l’atemptat per culpa de la violència que hi ha als carrers de al ciutat de Guayaquil. Ningú n’ha dit res. Tampoc han tingut reportatges com aquest les gairebé 200 víctimes del terrorisme etarra. Per què aquest sí? Per demagògia, per sentimentalisme, per carnassa i per audiència. A més, van reblar el reportatge amb una última entrevista a la mare d’una víctima dels atemptats de l’11-M, com dient que allò també va ser culpa l’ETA i també per si algú encara pensava que allò era periodisme d’investigació i no un excel·lent exercici de merda informativa.

I per si no n’hi hagués prou, després de dir-nos que pobrets els equatorians que venen a guanyar-se les garrofes a l’estat espanyol van emetre un reportatge amb càmera oculta on mostraven com roben els nens romanesos al centre de Madrid. El missatge que va transmetre ahir “7 días, 7 noches” va ser: equatorians sí, romanesos no. El missatge que em va quedar a mi és que si algun dia imposem el carnet per punts del periodisme, ahir la Teresa Viejo i el seu equip van perdre els 12 punts.

Aquí us deixo una imatge de la Viejo rient que, per cert, és el que fa durant tot el programa: riure i fer veure que s’ho passa bé veient com pateixen els equatorians i com roben els romanesos.