dimecres, 20 de febrer del 2008

¿Puntualitat britànica o retard històric?

Totes les ràdios, televisions i diaris electrònics han fet servir avui l’expressió “puntualitat britànica” per referir-se als horaris de sortida i arribada dels primers trens d’alta velocitat entre Barcelona i Madrid. Primer comentari: n’estic fart dels clixés periodístics. ¿Per què carai la puntualitat ha de ser sempre britànica? ¿No tenim més recursos? I segon: M’importa un rave la puntualitat de l’Ave –un tren només per classes benestants i privilegiats– mentre, un dia més, els trens de Rodalies i de mitjana distància han patit retards de 25 minuts. L’Ave és nou, però les rodalies són velles.

A més a més, el maleït tren arriba 16 anys després que arribés a Sevilla i 12 anys més tard de l’inici d’obres ha arribat l’Ave a Barcelona. ¿Això és puntualitat britànica o retard històric? Tu mateix.

2 comentaris:

Alegria De La Huerta ha dit...

Tota la raó!!
La veritat és que no sé què més afegir... és que ja ho has dit tot. Recordo els meus viatges en tren a Lleida... que t'asseguro que trigava més que l'AVE arribant a Madrid i segur que segueix igual.

Xavier ha dit...

alegria, gràcies pel comentari.