dimecres, 3 de febrer del 2010

Vegueries

No seré hipòcrita i diré què en penso: les vegueries me la bufen. I la vegueria Penedès, encara més. Només demano que no m’enganyin, que no m’enredin amb una distribució territorial no constitucional i que, per més que ho neguin, només farà que hi hagi més administració pública i més divisió al país. Els uns perquè volen ser capital, els altres perquè no se senten part de la vegueria que els ha tocat i els de més enllà perquè reclamen una divisió més àmplia. I aquí és on entra la que, presumptament, hauria de ser la “meva” vegueria. La del Penedès que, de moment, és només una pre-vegueria.

Avui mateix he rebut una convocatòria per protestar contra la llei de vegueries perquè no incloïa la “meva”. Sota el lema “No Penedès = No vegueries”. Atenció al lema perquè és d’una lògica “epustuflant” (que diria en Robirosa). Només volem les vegueries si ens fan cas a nosaltres. A més a més, la manifestació es convoca a dos punts de la pre-vegueria: la plaça de la vila de Vilafranca i la plaça de la vila de Vilanova. I al Vendrell? Al Vendrell cada vegada a més gent la pre-vegueria ens la bufa perquè als pro-pre-vegueria els importa un rave la capital del Baix Penedès. Així doncs jo convocaré la meva protesta que es dirà: “No Vendrell capital Vegueria Penedès = No Vegueria Penedès = No vegueries”. Embolica que fa fort.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

mira,a mi personalment el tema de la vegueria me la bufa com a tu,tanta divisio en tot i per a que, i la capital del baix penedes no hi pinta mai res...(rodoli!!)

es veritat,sempre es tendeix a tirar a vilafranca i vilanova i n'estic mikilla fins els...

en fi que si muntes un vp-vv-vv= a pendre pel sac tots plegats m'apunto!!;P

jo tampoc vull ser el barri maritim de vilafranca... i per cert,gracies per dir el que penses i no el que es politicament correcte!!:)

Gemma Urgell ha dit...

Em considero penedesenca, visc a Vilafranca del Penedès, sóc de Bellvei i he estudiat i tinc amics al Vendrell. La meva parella és de l'Anoia, anem sovint a Igualada i a Copons, a la platja anem a Calafell, a Sant Salvador i també a Vilanova.
En un principi, la vegueria Penedès m'agradava, m'hi trobava còmoda en la seva reclamació del Penedès històric. Però aquests darrers temps de reivindicacions de la vegueria m'han fet pujar la mosca al nas: una vegueria pensada des d'un punt de vista principalment altpenedesenc (o vilafranquí), una utilització política d'un territori, una necessitat de marcar capitalitat per sobre de la resta, sense tenir en compte altres percepcions potser més minoritàries.
Però, sobretot, no entenc la necessitat de fer més divisions i parcel·les, m'agrada més sumar i anar més enllà d'una frontera o d'una capitalitat, trobar nexes d'unió entre els ciutadans de cada territori, fluxes naturals, més que línies administratives i funcionarials.
Ja m'està bé que el Penedès estigui unit pel vi, que ens retrobem tots a la platja de Vilanova, de festa a Calafell o Sitges i que compartim el xató ;-), que tots fem castells i tinguem diables.
El que Pepa, això de vp-vv-vv no ho entenc...

Anònim ha dit...

em referia a l'ultim apunt del post, vegueria penedes-...una mofa politicament incorrecte....

ernest ha dit...

M'ha agradat xavier!!!
Però lo millor de tot és que als de tarragna els importa un pitu que estiguem a la seva vegueria..
Per tal d'intentar caure més simpàtics podriem començar una campanya mediàtica de cara a la capitalitat de la vegueria camp de tarragona= Ni tarragona, ni reus= el vendrell!!!
L'altra opció seria començar contactes amb la vall d'aran.

Català ha dit...

Teniu raó, ja n'hi ha prou de conformisme... Visca la Unió dels Pobles Descontents amb la Vegueria que els ha Tocat.

L'acudit de la Vanguardia del dia de st.Blai ho explica clarament.

Xavier ha dit...

pepa, bé per la mullar-te.

gemma, m’encanta la teva reflexió. de fet crec que, de momento, el Penedès és més una D.O. que una vegueria. Només una apreciació el xató és del Vendrell a la resta del món fan amanides amb “rumescu” i això, t’ho miris com t’ho miris, no és xató.

ernest, tens raó amb que a tarragona tampoc els importem, de fet jo penso que el que no interessa és el debat sobre les vegueries. quan deixem de ser una comunitat autònoma ens podem plantejar altres coses, clar que després podem provar la nostra pròpia medicina amb casos com els de la vall d’aran...

català, ja tardes a muntar la plataforma o, com a mínim, un grup al facebook amb el títol que proposes: unió de pobles desconents amb la vegueria que els ha tocat.