dijous, 6 de març de 2008

Feta la democràcia, feta la trampa

El sistema electoral fa aigües. Fa temps que ho penso però cada vegada és més evident i avui algú ha posat el dit a la nafra. Ha estat El Periódico de Catalunya que ha trobat l’escletxa legal que necessitava. Des de dilluns que està prohibit per llei publicar enquestes electorals. Aquí sí, però a Andorra no. Doncs publiquem-ho a Andorra però fem-ho per internet perquè ho puguis consultar des d’aquí. La web és aquesta: www.elperiodicdandorra.net/eleccions i s’hi poden trobar informacions com aquesta:La premsa ja ha reaccionat. A les vuit del matí a RAC1 en Jordi Basté ha dit això:

El sistema és molt fràgil i la voluntat de canvi és inexistent o molt escassa. Nomes cal gratar una mica per demostrar que la casa de ciment de la democràcia espanyola està feta de xocolata desfeta.

Primer ahir al junta electoral que decideix donar la raó als partits minoritaris i avançar un debat a set a TVE programat per la televisió pública en horari de “late night”, de Buenafuente, de Crónicas Marcianas, d’hora golfa. La decisió d’aquesta junta electoral que no té cara ni veu és donar la raó als que opinem que és molt més democràtic pensar que qualsevol partit amb representació té dret a expressar-se en un debat que polaritzar fastigosament una campanya que comença amb el PSOE i s’acaba amb el PP. O Zapatero o Rajoy sembla que et diguin; la resta són rampoines.

El sistema democràtic no funciona. I no funciona perquè avui El Periódico fa un pols a la democràcia i el que aconsegueix és que surti pols. Proposa en portada una web del Periódico d’Andorra on hi ha una enquesta electoral que legalment no puc donar per antena (…) En l’època d’internet negar una enquesta és ridícul i el sistema mereix una seriosa reflexió. No es pot tocar la Constitució. No es poden publicar enquestes. No es pot dir res a la jornada de reflexió. No es pot creure sentimentalment en un país sense que et diguin separatista. Segle XXI, potser que ens hi acabem adaptant tots plegats perquè la pudor de formol que fa és insuportable.

Jo no ho hauria dit millor.

2 comentaris:

Alegria De La Huerta ha dit...

Doncs quan des de les sis no parava de dir el resultat fins que a les sis i quart se n'ha adonat i ha començat a pensar que anirien els Mossos a buscar-lo. Ja la cosa ha estat massa quan els del Minoria Absoluta, bé... els seus personatges, no paraven de dir el resultat.

Bé, esperem que algun dia aquestes coses canviïn i s'estigui a temps. Que la societat va força passes endavant de la legislació. El problema és que sembla que no estan gaire per feina.

Xavier ha dit...

alegria, esperem que algun dia les lleis es posin, d'una vegada, al costat de la societat.