dilluns, 31 de maig del 2010

“Uno de los míos”



He acabat de llegir “Uno de los muertos” el primer llibre del Carles, un amic i també company de feina a BFN. Si us agraden els llibres d’acció, d’intriga o de la sovint injuriada “novel•la negra” aquí en teniu un bon exemple. La trama de la novel•la t’enganxa i et sorprèn i, a més a més, el personatge protagonista, Oscar Ripoll, té corda per a encapçalar el repartiment de més històries.

L’eix de la novel•la és un informe d’una important indústria farmacèutica. El contingut d’aquest informe es prou important com per arribar a matar. De fet, al primer capítol ja hi ha un cadàver i aquest tipus d’arguments, al més pur estil CSI on el mort arriba a la primera escena, m’encanten perquè et donen un motiu per continuar llegint. Si a això hi sumes un personatge ben construït que es troba al bell mig del sidral pel simple fet d’haver fet una entrevista de feina ja tenim un el ganxo que fa que la novel•la avanci i t’atrapi. Especial recomanació també pels amants de les bones descripcions. Jo , he de confessar que a voltes em cansen. En tot cas, un bon llibre: "Uno de los muertos" de Carlos Luria publicat per “Temas de hoy”.

Intriga, morts, periodisme, investigació, sexe... definitivament, en Carles és un dels meus.

Ah, i gràcies per la dedicatòria!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquí l'autor. Puntualitzo: les descripcions són la prova de foc de tot escriptor, i si no vet aquí on naufraga Larsson, sense anar més lluny... És tan fàcil quan descrius caure en la pretenciositat o en el minimalisme...
Però bé, el que realment compta és que el lector es diverteixi llegint una novel.la i que n'esperi més, i sota aquest punt de vista, universal i irrebatible, diria que ens n'hem sortit. Gràcies de nou.

Què t'anava a dir ha dit...

una bona proposta. estaré al tanto.