dijous, 7 d’agost del 2008

Si no ho fas tu... ¿qui ho farà?

Aquest matí he esmorzat a un Pans&Co sense que això serveixi de precedent ni pugui ser usat en contra meu. La noia que servia els esmorzars (1,95€ entrepà amb cafè amb llet i 2,60€ si vols el suc de taronja) tenia pinta d’immigrant i el nom –escrit amb retolador– que duia a la solapa de l’uniforme brut ho reafirmava. Per cert, ¿per què la majoria dels uniformes dels P&C brutegen? Anem al tema. Davant meu una dona ha demanat “un zumo de naranja” i la noia li ha contestat en un castellà perfecte. Després em tocava a mi i li he demanat si tenia entrepans de pernil salat. Ella m’ha dit: “Només me’n queden de fuet o de pernil dolç i formatge”, un català que ja voldrien alguns locutors de ràdio. Doncs de pernil dolç i formatge, li he dit. I per beure? Un cafè amb llet, si us plau.

Al meu darrere una mare discutia amb el seu fill. Vols un entrepà (us prometo que deia “entrepà” i no “bocadillo”) o un cruasàn? I el nen demanava cruasàn. Segur que no vols un bretó?, li deia la mare referint-se a un entrepà de llom adobat, bacó i formatge que a aquesta cadena anomenen amb el simple nom de “bretó”.

Mentre la noia ha preparat el cafè amb llet i m’ha servit l’entrepà. Serà un èuru amb noranta-cinc cèntims. Li he pagat i m’ha donat les gràcies vocalitzant més que jo. Mentre anava cap a un d’aquells sofàs tan còmodes i tan bruts que hi ha als Pans he sentit la mare de família fent la seva comanda: “Mira, me pondrás un cruasán y un bretón”.

6 comentaris:

JORDI BRU ha dit...

Cert com la vida mateixa!!! No podem demanar responsabilitats als altres, si no ens ho exigim nosaltres primer. Malauradament, nosaltres som els primers que ens equivoquem, i després encara esperem que els altres ens solventin la història!

Per cert, Xavier, vaig canviar el nom del meu bloc. Ara és

http://jordibru.blogspot.com

Fins aviat!

CZZ ha dit...

andevé como ma puesto la mierda la sole

un integrat

Xavier ha dit...

jordi, efectivament. i gràcies per la nova adreça del bloc... ja pensava que te n'havies oblidat d'actualitzar el bloc i el que passava és que tenia l'adreça antiga.

czz, amb frases com aquesta demostres la teva plena integració. només t'ha faltat citar "el meshero". ;)

CZZ ha dit...

bé, com un que em conec, aniré aquest cap de setmana a Montserrat a reafirmar la meva catalanitat. O millor pensat, em passaré pel concert dels Pets aquesta nit als Pallaresos i ja anirem a Montserrat un altre dia.

Bon programa demà !!!

Què t'anava a dir ha dit...

Els catalans estem una mica acomplexats per això encara que estem a la xina sempre fem servir el castellà perquè ens pensem que ens entendran més que en català i ni un ni l'altre.

Anònim ha dit...

Pequè no els corretgim?, de tota manera tenim la fama de fer-ho, i resulta que nomès ho patim.
Siguem valents d'una vegada, i fem'ho.