dimarts, 14 de desembre del 2010

La Resposta, el musical


Anna Imbernón, Txell Solé, Xavier Solé, Roger Guitart, Clara Pizarro i Anna Casas.

Ha estat un cap de setmana intens, espectacular, genial, inoblidable... Aquest dissabte a la nit estrenàvem el musical “La resposta”, l’encàrrec que em van fer la coral Joves Veus del Vendrell. Estrenar una obra que has pensat, escrit i dirigit és un luxe i un plaer. I encara ho és més quan pel camí coneixes gent extraordinària i, de passada, fas realitat un dels somnis de fa anys: fer cançons a mitges amb l’Albert Recasens; ell hi posa la música i jo la lletra, clar. I així va néixer “La resposta”, un musical jove, optimista, divertit i amb missatge. Un projecte que ha crescut exponencialment. Un text que vaig començar a escriure una nit com la d’avui: de matinada mentre a casa tothom dorm. Traient hores d’on no n’hi ha i posant lletra a les cançons que l’Albert m’enviava en format mp3 i on ell només hi deia “nana-na”. Han estat moltes hores d’escriure, reescriure i buscar sentit a tot plegat. Han estat molts dies de treball amb els actors. I un esprint final d’assajos intensius al TÀG amb la banda en directe, les projeccions, la llum i el so. El resultat final: òptim. Dues sessions amb el teatre ple de gom a gom. Dues funcions amb el públic rient, divertint-se, cantant i aplaudint amb entusiasme al final.

Em va costar marxar del teatre la primera nit. Vaig ser el penúltim a sortir de la sala (l’últim era el Tomàs, que té les claus del TÀG). Fora encara hi havia gent que s’eperava per felicitar-nos a tots plegats. Increïble. De camí cap a casa vaig penjar un text al Twitter i al Facebook: “Desitjo que tota la gent que escriu algun dia pugui tenir les magnífiques sensacions que es tenen quan s’estrena un text propi. That’s life!”. Gràcies a tots els que heu fet això possible tant dalt de l’escenari, com amagats entre cametes i, sobretot, als que vau omplir el teatre i vau gaudir del musical. Si ho vam fer, és per a vosaltres.

5 comentaris:

Què t'anava a dir ha dit...

Moltes felicitats per la feina feta i el resultat. no he anat a veure-la, però tothom en parla molt bé. apa a seguir pensant i fent coses

Enric Batlle ha dit...

Un cop més us haig de felicitar a tots plegats. Tal com dius al teu Blog, la gent va aplaudir, però va ser per "culpa vostra". Ens vareu fer fruïr d'un espectacle viu, fresc, divertit i engrescador. L'actuació dels "cantaires" va ser sorprenent, la posta en escena àgil, la música de l'Albert brutal i el teu text genial, com tots els que tu saps fer. I això ho puc dir, per que soc dels afortunats que han pogut interpretar textos fets per tu. I aquest cop, una vegada més, no has decebut en el resultat.
Moltes felicitats, Xavi!!!
Sweet-sweet èxit.

Unknown ha dit...

La gent que no hi vaser... ja pot estirar-se dels pèls perquè... no sap el que es va perdre. Per molt que t'ho expliquin... ha estat d'aquelles coses que has de viure. Gràcies als que ho heu fet possible i ... suposo que això només ha fet que començar oi?

Totsperuniunpertots. ha dit...

El més meravellós de tot plegat, és que som tantes persones les que hi tenim un estret lligam amb "La Resposta"...els sentiments i les emocions a flor de pell...Xavi,de tot cor, gràcies!!!!
Una vegada més ,gràcies a tots als que heu fet això possible...

Xavier ha dit...

totsperuniunpertots, sota aquest pseudònim hi ha algú que va pujar a escena, oi? ho vau fer tots de conya, amb passió, humor, implicació, concentració i talent. felicitats! celembrem-ho ja!

anna, és la màgia de la vida: passa en directe. si no hi eres no ho vas viure. si ho vas viure ho pots recordar sempre. gràcies per ser-hi.

enric, mil gràcies. un plaer tocar amb gent com tu.

miquel, gràcies. hauries d'haver vingut.