dijous, 27 de març del 2008

dimarts, 18 de març del 2008

Reciclar-se o morir



Fa temps que hi dono voltes però com que sóc cagadubtes no em decidia...
aquest bloc necessita reciclar-se o morir.

dimecres, 12 de març del 2008

En sis paraules

¿Es pot descriure tota una vida en només sis paraules? Difícil, ¿oi? ¿Amb quines t'identificaries? Ernest Hemingway va escriure un conte minúscul que deia: "Rebaixa: sabates de nadó, sense estrenar." No és que aquesta frase pogués descriure la vida de Hemnigway, però sí que va inspirar Larry Smith –editor de la revista Smith– per iniciar una aventura que s’ha convertit en llibre. Aquest:



La idea ha corregut per internet i ara hi ha centenars de vides explicades en només... sis paraules. ¿Com seria la teva?

dimarts, 11 de març del 2008

dilluns, 10 de març del 2008

Seny electoral

Aquesta és la coneguda postura del seny català:



Sis catalans fotografiats ahir durant la jornada electoral mentre executen a la perfecció la postura que adopten habitualment els ciutadans d’aquest punt del planeta coneguda popularment com “la postura del seny català”. Fins i tot, el segon per la dreta, fa servir la barretina –barret típic de la zona– que aquest català fa servir de calçotets per rebaixar encara més la seva actitud nacional.

dijous, 6 de març del 2008

Feta la democràcia, feta la trampa

El sistema electoral fa aigües. Fa temps que ho penso però cada vegada és més evident i avui algú ha posat el dit a la nafra. Ha estat El Periódico de Catalunya que ha trobat l’escletxa legal que necessitava. Des de dilluns que està prohibit per llei publicar enquestes electorals. Aquí sí, però a Andorra no. Doncs publiquem-ho a Andorra però fem-ho per internet perquè ho puguis consultar des d’aquí. La web és aquesta: www.elperiodicdandorra.net/eleccions i s’hi poden trobar informacions com aquesta:



La premsa ja ha reaccionat. A les vuit del matí a RAC1 en Jordi Basté ha dit això:

El sistema és molt fràgil i la voluntat de canvi és inexistent o molt escassa. Nomes cal gratar una mica per demostrar que la casa de ciment de la democràcia espanyola està feta de xocolata desfeta.

Primer ahir al junta electoral que decideix donar la raó als partits minoritaris i avançar un debat a set a TVE programat per la televisió pública en horari de “late night”, de Buenafuente, de Crónicas Marcianas, d’hora golfa. La decisió d’aquesta junta electoral que no té cara ni veu és donar la raó als que opinem que és molt més democràtic pensar que qualsevol partit amb representació té dret a expressar-se en un debat que polaritzar fastigosament una campanya que comença amb el PSOE i s’acaba amb el PP. O Zapatero o Rajoy sembla que et diguin; la resta són rampoines.

El sistema democràtic no funciona. I no funciona perquè avui El Periódico fa un pols a la democràcia i el que aconsegueix és que surti pols. Proposa en portada una web del Periódico d’Andorra on hi ha una enquesta electoral que legalment no puc donar per antena (…) En l’època d’internet negar una enquesta és ridícul i el sistema mereix una seriosa reflexió. No es pot tocar la Constitució. No es poden publicar enquestes. No es pot dir res a la jornada de reflexió. No es pot creure sentimentalment en un país sense que et diguin separatista. Segle XXI, potser que ens hi acabem adaptant tots plegats perquè la pudor de formol que fa és insuportable.

Jo no ho hauria dit millor.

dilluns, 3 de març del 2008

Ràdio-enquesta

Jo treballo aquí dins:



Aquesta setmana l'enquesta no serà de votar sinó d'opinar. ¿Què escoltes a la "arradio" i per què? Responeu, si voleu, amb un comentari.

PS. Es tracta de respondre amb sinceritat no de fer la rosca. Ho dic per si decàs.